Συνελήφθη ημεδαπός στη Χίο, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασίαΑρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τουπεριλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, χθες (03-10-2024) στη Χίο, από αστυνομικούςτης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός(52χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις, της νομοθεσίας για τηνπροστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε χώρο επιχείρησης που διατηρεί ο συλληφθείς στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -21- νομίσματα αρχαίων έως μεταβυζαντινών χρόνων και κυνηγετικό όπλο, καθόσον διακριβώθηκε η παράνομη κατοχή τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν επίσης, -3- μεγεθυντικοί φακοί, ανιχνευτής μετάλλων και ξιφολόγχη μήκους -65- εκατοστών.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η ΥποδιεύθυνσηΑσφαλείας Χίου.

































































































