Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου για τον προγραμματισμό ενεργειών αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χίου υπό τον Δήμαρχο, με αντικείμενο τον προγραμματισμό ενεργειών για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία του νησιού, καθώς και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο καθηγητής Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνοδευόμενος από τον κ. Μαλαφή και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και στη συνέχεια παρουσίασε σειρά προτάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Δήλωση του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφη για την συνάντηση:
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης:
• ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Βρουλής,
• ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Στ. Καπελαρίδης,
• η Διευθύντρια Δασών Χίου κα Θ. Κοιλούκου,
• ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου κ. Πρ. Μανωλάκης,
• ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δ. Χίου κ. Γ. Ζώας,
• ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργος Τούμπος
• ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου κ. Ευστάθιος Ρεστέμης,
• καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες (διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Χίου κ. Κ. Μπουλάς, διευθυντής ΔΕΥΑΝ κ. Π. Καλογεράκης, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Βορριάς).
Ο Δήμαρχος Χίου δήλωσε σχετικά:
«Μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων και την επιστημονική γνώση, προχωρούμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν τη θωράκιση της Χίου απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές αλλά και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού».


































































































