Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025

Μιλφέιγ αρωματισμένο με μαστίχα Χίου και φράουλες

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές.

[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]

[masterslider id=”28″]


 

Λαχταριστό και αέρινο μιλφέιγ, σε ανοιξιάτικη εκδοχή, εμπλουτισμένο με φράουλες. Η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά, δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα στο γλυκό σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα και αναποδογυρίζετε πάνω τους τις σφολιάτες. Χαράζετε στην καθεμία 4 κάθετες χαρακιές δημιουργώντας 5 λωρίδες. Ύστερα κάνετε και 3 οριζόντιες και έχετε 20+20 κομμάτια. Τις τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.

Βήμα 2

Ψήνετε τις σφολιάτες στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να κάψει, κρατώντας λίγο στην άκρη. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους και τα αβγά με τα 3/4 της ζάχαρης, τη μαστίχα και το κορν φλάουρ μέχρι να ενοποιηθούν. Τα αραιώνετε με το γάλα που κρατήσατε.

[masterslider id=”48″]

[masterslider id=”12″]

Βήμα 4

Ρίχνετε αυτό το μίγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει και μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζετε σε ταψάκι για να κρυώσει.

Βήμα 5

Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάτε τη μισή και ρίχνετε την υπόλοιπη στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 6

Μέσα σε ταψάκι 20×30εκ. κάνετε μια στρώση από κομμάτια σφολιάτας και απλώνετε πάνω τους τη μισή κρέμα. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα κομματάκια της φράουλας εδώ κι εκεί, σκεπάζετε με δεύτερη στρώση σφολιάτας και απλώνετε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα κομματάκια φράουλας. Τελειώνετε με μια στρώση σφολιάτας που αλείφετε με τη σαντιγί που κρατήσατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο.

Βήμα 7

Για να σερβίρετε, κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, διακοσμείτε με λίγη τριμμένη σφολιάτα (από τα κομμάτια που περίσσεψαν) και λίγη ζάχαρη άχνη. Συνοδεύετε με φράουλες ραντισμένες με λικέρ μαστίχα ή ζάχαρης.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή

ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebook

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]



Ροή Ειδήσεων

Related Posts

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του ChiosIn.gr ώστε να μη χάνετε καμία καινούργια είδηση. Συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε το κουμπί εγγραφής.

Next Post