[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]
[masterslider id=”28″]
Μετά από δύο χρόνια καραντίνας η επανεκκίνηση των δρομολογίων από Χίο Τσεσμέ συνδυάστηκε με εκδήλωση καλωσορίσματος σε ένα από τα κεντρικότερα 5* ξενοδοχεία της Σμύρνης. Από τη Χίο παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Νίκος Νύκτας, ο Αντιπεριφερειάρχης απόδημου Ελληνισμού, χωρικού σχεδιασμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Παντελής Μπουρνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας κ. Λεωνίδας Αθηνάδης, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας, ο σύσσωμος φορέας τουρισμού Χίου που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση «Restart Chios Turkey Travelling», επαγγελματίες της Χίου καθώς και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου.
Από Τούρκικης πλευράς παρίσταντο ο Δήμαρχος Τσεσμέ, Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και συλλογικοί φορείς της Σμύρνης, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη και παρουσία της Γεν. Πρόξενου Σμύρνης κ. Δέσποινας Μπαλκίζα.
Το διήμερο παραμονής των συντελεστών αξιοποιήθηκε για μια σειρά από επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με θεματικά τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους ενώ ακολουθούν εξατομικευμένες δράσεις στο προσεχές διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Νίκος Νύκτας δήλωσε:
Δύο χρόνια μετά άνοιξε η σύνδεση Χίου- Τσεσμέ. Το θέλαμε και εμείς και Τουρκία. Φάνηκε από τον ενθουσιασμό και την θερμή υποδοχή τύχαμε κατά την παραμονή μας στη Σμύρνη. Διάχυτη είναι η θέληση τους να επισκεφθούν τη Χίο. Ανάλογες δράσεις θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε για Λέσβο και τη Σάμο το προσεχές διάστημα.
Στο ξενοδοχείο Movenpick δήλωσε ο κ. Νίκος Νύκτας κατά την παρουσίαση της Χίου:
Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας δήλωσε:
Ο Πρόεδρος του φορέα τουρισμού κ. Αυγουστής Νεαμονίτης και η Πρόεδρος των ξενοδόχων Χίου κ. Αντιγόνη Μαϊστράλη δήλωσαν:
[masterslider id=”48″]


[masterslider id=”12″]
Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Η δράση ‘Restart Chios Turkey Travelling” πρωτοβουλία του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού
της Χίου έλαβε χώρα την Παρασκευή 8/4/2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σμύρνης
παρουσία τουριστικών πρακτόρων Σμύρνης & Κων/πολης, δημοσιογράφων, και εν γένει
συλλογικών φορέων εμπλεκόμενων στον τουριστικό κλάδο.
Στο θετικό απόηχο του 9ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό, τον περασμένο
Νοέμβριο στη Σμύρνη και με ανοιχτη πλέον την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο
χωρών, η Χίος άδραξε την ευκαιρία και αποφάσισε να ξανασυστηθεί.
"Ενώνουμε Δυνάμεις. Θέλουμε το restart να γίνει σε όρους ποιότητας και αυθεντικότητας
και για τις δύο πλευρές. Θέλουμε να ενισχύσουμε αγορές εξωτερικού αμφίδρομα και
συμπλωματικά,σε μια σχέση win win, εμπλουτίζοντας τις εκδρομές μας ως κοινό
τουριστικό προϊόν ως συνέχεια ο ένας του άλλου" ανέφεραν τα μέλη ΔΣ του Φορέα
Τουρισμού Χίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γεν.Προξενείου Σμύρνης και
παρουσία της Γεν. Προξενου Σμύρνης κ.Δέσποινας Μπαλκίζα.
Το διήμερο παραμονής των συντελεστών αξιοποιήθηκε για μια σειρά από
επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με θεματικά τουριστικά γραφεία
και δημοσιογράφους ενώ ακολουθούν εξατομικευμένες δράσεις στο προσεχές
διάστημα.
Θερμές ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές που στήριξαν την πρωτοβουλία:
ΠεριφέρειαΒ.Αιγαίου, Δήμους Χίου,Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών,
Επιμελητήριο Χίου, Σύλλογο Εν.Δωματίων & Διαμ/των Χίου καθώς και την Ένωση
Ξενοδόχων Χίου
Ιδιαίτερες Ευχαριστίες στους χορηγούς που συνέβαλαν στην ανάδειξη χιώτικων
γεύσεων υπό την καθοδήγηση του executive chef κ.Παπαδάκη καθηγητή ΕΠΑΣ Χίου ο
οποίος μαζί με μαθητή του κ. Λετσόπουλο Γεώργιο ανέλαβαν το χιώτικου μενού της
βραδιάς.
Χορηγοί: Γεωργούλης, “Το τυρί του Τσοπάνη”, Σπιτάκι Ψητοπωλείο Λαγκάδα, Κύλης
Νικόλας, “Γλυκό Τριαντάφυλλο, Γιανόπαππας , μέλι Χίου, Myrovolos Organics,
Κουτσουράδη Αργυρώ

Ένωση Ξενοδόχων Χίου – Chios Hoteliers Assοciation αναφέρει:
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]





























































































