« Η Παράδοση στο Πιάτο μας» τιτλοφορείται το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χίο από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου σε διοργάνωση του Φορέα Τουρισμού με τη συμβολή Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Χίου.Στόχος της εν λόγω δράσης, είναι η προσέλκυση επισκεπτών μέσω της ανάδειξης της χιώτικης γαστρονομίας και της ιστορίας της τοπικής κουζίνας των νησιών της Χίου, καθώς και η γευσιγνωσία παραδοσιακών συνταγών με τοπικά προϊόντα.
Για το φεστιβάλ αυτό μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Ν.Νύκτας, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κ. Βεργίνας, η Πρόεδρος της Μυρωδάτης Χίου κ. Άννα Κλαδιά καθώς και ο εκπρόσωπος του φορέα τουρισμού κ. Γ.Πάσσας που ανέλυσε το πρόγραμμα του φεστιβάλ τονίζοντας ότι θα συμμετέχουν chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα φτιάξουν πιάτα με τιμώμενο προϊόν την μαστίχα.
Επίκεντρο θα είναι η Πλατεία της Χίου, το μουσείο μαστίχας και η Λαγκάδα.





























































































