Κλείνουν τα σχολεία- Πότε είναι η πρώτη φετινή απεργία
Κλείνουν σχολεία την 1η Οκτωβρίου: Μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία – Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Απεργία 1ης Οκτωβρίου: Το «ραντεβού» των εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές θα κατέβουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή βεβαίως των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ διεκδικεί:
Συλλογικές συμβάσεις για όλους
Μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες
Απόσυρση του σχεδίου νόμου που φέρνει 13ωρο εργασίας
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την 1η Οκτωβρίου 2025 αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:
«- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και αυξήσεις στις αποδοχές
- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στο Δημόσιο
- Κατάργηση του νέου πειθαρχικού δικαίου
- Απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο και διεκδίκηση για 35ωρο και πενθήμερο για όλους τους εργαζόμενους».
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, «τα μέτρα της κυβέρνησης, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αποτελούν έναν ακόμα εμπαιγμό για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, για τους οποίους καμία αύξηση δεν ανακοινώθηκε, πέραν της μείωσης κατά 2% του φορολογικού συντελεστή, δηλαδή 100 ευρώ έως 200 ευρώ τον χρόνο».
«Η απεργία, που έχει ήδη προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την ίδια μέρα, αναδεικνύει τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθιστά την απεργία γενική» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ.





































































































