Απεβίωσε η Πόπη Γανιάρη με καταγωγή από την Χίο
Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 7 Φλεβάρη 2026 η αγωνίστρια της εργατικής τάξης και της επαναστατικής αριστεράς Πόπη Γανιάρη, μετά από πολύχρονες και επώδυνες πολυμέτωπες μάχες για την υγεία της. Τις έδωσε όλες με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια που την χαρακτήριζε σε όλους τους τομείς της ζωής της. H πολιτική κηδεία που θα γίνει την Τετάρτη 11/2 στη 1μμ στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΟΧΕΡΑΙΤΑ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΓΑΝΙΑΡΗ
” Έφυγε από τη ζωή η Πόπη Γανιάρη, το Σάββατο 7 Φλεβάρη 2026 μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδωσε με θάρρος και αυταπάρνηση.
Η Πόπη Γανιάρη ήταν μεταλλειολόγος μηχανικός και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Συμμετείχε σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες από την μεταπολίτευση και μετά, πάντα με την αγωνιστικότητα, το ήθος και την σταθερότητα να την χαρακτηρίζουν.
Έδωσε με συνέπεια τις μικρές και μεγάλες, πολιτικές και κοινωνικές μάχες. Πάλεψε μέσα από τις γραμμές του εργατικού κινήματος, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένη στην απελευθέρωση της κοινωνίας από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η Πόπη Γανιάρη έδωσε την μάχη για την ίδρυση του Σωματείου Μισθωτών τεχνικών, όταν στον κλάδο δεν υπήρχε καμιά απολύτως συνδικαλιστική οργάνωση. Πάλεψε με πρωτοπόρο τρόπο ενάντια στο «μπλοκάκι», στα ατομικά συμφωνητικά και την υπερεκμετάλλευση της ευέλικτης εργασίας, πληρώνοντάς το με απολύσεις.
Θα την θυμόμαστε πάντα στους αγώνες μας ενάντια στην εκμετάλλευση, για την αλλαγή του κόσμου.
Το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών τεχνικών, εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους δικούς της ανθρώπους
Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στη 1:00, στο Α’ Νεκροταφείο θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία.” “




































































































