Η ομιλία του ιδιοκτήτη Μάρκελλου Καλλιμασιά του 5* ξενοδοχείου Pearl Island κατά τα λαμπρά εγκαίνια το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου:
Αγαπητέ Σεβασμιότατε, συνεργάτες και φίλοι,
Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς, όχι μόνο διότι είναι τα εγκαίνια του ξενοδοχείου αλλά επειδή σαν σήμερα γεννήθηκε ο παππούς μου, Δημήτρης, την ημέρα του Σταυρού. Οπότε το να γίνεται αγιασμός σήμερα εδώ, μέρα που είναι, είναι ευλογία. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας την οικογένεια μου που μου έδωσε τις προϋποθέσεις και με εμπιστεύτηκε να δημιουργήσω και να λειτουργήσω αυτό το κόσμημα. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που μου δίδαξε την τέχνη τις επιχειρηματικότητας.
Η αλήθεια είναι ότι ένα ξενοδοχείο αυτού του επιπέδου και ποιότητας έλειπε από το αγαπημένο νησί μας και αυτό είναι κάτι που έχει φανεί και με το ποσοστό πληρότητας το οποίο δεν έχει πέσει κάτω από το 90% από την ημέρα που άνοιξε. Μολονότι έχουμε ανοίξει μόνο 2 μήνες, έχουνε προλάβει να επισκεφθούνε εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Παναγιωτατος που είχαμε την τιμή και ευλογία να τον φιλοξενήσουμε την προηγουμένη βδομάδα όπως και βέβαια τεράστια ονόματα της Ελληνικής ναυτιλίας, της πολίτικης και του πολιτισμού.
Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές για να φθάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα και είμαστε παρόντες αυτή την στιγμή. Θα πρέπει να πάμε 7 χρόνια πίσω, στα 24 μου, όπου και ξεκίνησε αυτό το όνειρο για εμένα και που πλέον έχει γίνει πραγματικότητα εδώ και 2 μήνες. Ελάχιστοι πίστεψαν σε αυτό το project και σε αυτή την μεγάλη επένδυση και πιο συγκεκριμένα όλες οι τράπεζες, που μου λέγανε πως άμα ήταν στην Πάρο η στην Μύκονο θα σας χρηματοδοτούσαμε αλλά στην Χιο δεν πιστεύουμε σε ένα τέτοιο project. Θα ήθελα πολύ πλέον να δω το ενδιαφέρον τους για επαναχρηματοδοτηση η ενδιαφέρον χρηματοδότησης στην επέκτασης που ετοιμάζουμε μόλις δουν την πληρότητα και να τους απαντήσω ανάλογα.
Δυο άνθρωποι οραματιστές όμως, είδανε το κενό και την μεγάλη ζήτηση που υπήρχε, και την προοπτική του. Πηγαίνοντας λοιπόν σε διάφορους αρμοδίους να παρουσιάσω το έργο μου, δεν είδα ανταπόκριση στήριξης. Ο κ Υπουργός όμως Νότης Μηταράκης που πιστεύει και παλεύει για το νησί μας και πάντα προσπαθεί για την ανάπτυξη του, όπως έχει κανεί πρόσφατα με το αεροδρόμιο και την επέκταση του. Έτσι και εμένα λοιπόν με βοήθησε καλώντας τον κ Βαρθολομαίο, CEO τις Παγκρητιας Τράπεζας να του πει για το έργο αυτό.
Χωρίς δισταγμό ενέκρινε άμεσα το ποσοστό χρηματοδότησης και έδωσε το έναυσμα για να ολοκληρωθεί το PEARL ISLAND με επιτυχία.
Θα ήθελα να συνεχίσω λέγοντας ποσό σημαντικό θεωρούμε για τον τόπο μας την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων εντός του ξενοδοχείου με ότι αυτό συνεπάγεται. Ξεκινώντας από την αρχιτεκτονική του, που σεβαστήκαμε την ιστορία του νησιού και το σχεδιάσαμε έτσι ώστε να θυμίζει αρχοντικό και βαπόρι παράλληλα. Η ναυτιλία όπως όλοι γνωρίζεται είχε άμεση συσχέτιση με το νησί και οι Χιώτες εφοπλιστές και ναυτικοί κάνουν περήφανοι όλοι την Ελλάδα με τον στόλο που διαθέτει όπως βλέπεται μπροστά έχουμε το κατάρτι και το πάνω μπαρ θυμίζει γέφυρα πλοίου με θέα την θάλασσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αρχιτεκτονική εταιρεία ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ τις οικογένειας Θεοδοσοπουλου για την βοήθεια και έμπνευση τους που μπορέσαν και βάλανε σε σχεδιασμό τις σκέψεις μας και τα θέλω μας.
Το μενού που διαθέτουμε στο πρωινό και σαν εστιατόριο έχουν κυριά βάση τα ντόπια προϊόντα μας. Ο στοχός μας είναι να αναδείξουμε την αυθεντικότητα αυτού του νησιού ξεκινώντας από το μέρος μου διαμένει ο κάθε επισκέπτης. Όλα μας τα amenities στο σπα και στα δωμάτια είναι καλλυντικά Χιώτικα με βάση την μαστίχα. Τα λέω όλα αυτά γιατί? Ζούμε σε ένα πολύ όμορφο και παρθένο ,τουριστικά νησί ,που είχε υποτιμηθεί και έχει τόσα να δείξει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς. Γι αυτό λοιπόν θέλουμε και την στήριξη των ντόπιων προμηθευτών διότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και μεγάλους τζίρους σε πάρα πολλές ντόπιες εταιρίες και ζητάμε να επικρατεί η λογική και το σκεπτικό μιας μακροχρόνιας σχέσης.
Το νέο αυτό δημιούργημα έχει δώσει στην τοπική κοινωνία, πέρα από όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες που μόλις προανέφερα, και 75 θέσεις εργασίας για σεζόν εκ τον οποίων 30 θα είναι μόνιμοι μιας και έχει παρθεί η απόφαση να είμαστε ανοιχτοί και τον χειμώνα. Όλα τα παιδιά εδώ, είναι όλοι Χιώτες και θέλουν και αυτά τον χρόνο τους ώστε να φτάσουν οι παροχές μας στο επιθυμητό επίπεδο μιας και πριν οι απαιτήσεις ήταν λιγότερες.
Έχοντας πλέον το κατάλληλο κατάλυμα είναι μια ευκαιρία να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την σεζόν του νησιού που είναι μικρή. Το ξενοδοχείο μας διαθέτει όλες τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει συνέδρια, και κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους δίνοντας στους planners και τους πελάτες την δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο και αξιομνημόνευτο μέσα σε αυτόν τον χώρο.
Τώρα λοιπόν, θα ήθελα να μιλήσω για την κατασκευή αυτού του έργου και την κατασκευαστική εταιρία του κ Βάβουλα, που έχουμε την χαρά να τον έχουμε εδώ μαζί μας σήμερα. Μια Κρητική επιχείρηση που ειδικεύετε σαν νησί στον τουρισμό και έχουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία την οποία πολλά συνεργεία ντόπια που εργάστηκαν εδώ, είχαν την ευκαιρία ελπίζω να μάθανε πολλά. Ένα έργο 7000τμ να κτιστεί σε 17 μήνες, με αυτήν την ποιότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να μείνει ασχολίαστο από κανέναν. Είναι ρεκόρ για το νησί μας και πρέπει να το επισημάνουμε. Μια ήμερα τον κάλεσα και του είπα καλορίζικο το ξενοδοχείο διότι ακούστηκε ότι δεν βγαίναμε και το πηρέ εκείνος όπως και αλλοι 2-3. Το οικόπεδο αυτό γενικώς απ ότι φαίνεται έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων σε ένα χρόνο αφού κατά τα λεγόμενα τις τοπικής κοινωνίας το έχουν πάρει διάφοροι. Ας πάμε όπως στα σοβαρά τώρα να πω ότι ο κ. Βάβουλας είναι ένας άνθρωπος επαγγελματίας με όλοι την σημασία τις λέξης και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά όπως και όλα τα στελέχη της εταιρίας Βάβουλα, τον εργοστασιάρχη κ. Κτιστακη, και τον εργοδηγό του έργου κ Κυριακίδη που ήταν εδώ μέρα νύχτα ώστε να το φέρει εις πέρας στους χρόνους που υποσχεθήκανε και κάνανε πράξη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την μητέρα μου για την βοήθεια της στο interior του ξενοδοχείου . Καθώς επίσης την μέλλουσα σύζυγο μου για την πολύτιμη βοήθεια τις, στήριξη και συμβολή τις στην ανάπτυξη του Pearl Island ως brand, το interior και την έμφαση στην λεπτομέρεια που τελικά είναι αυτό που κάνει την διαφορά .
Δυο άτομα που δεν μπορώ να μην αναφέρω είναι ο Χρήστος Αργιτης και Αλέξανδρος Ψηλογιαννης. Όσοι έχετε ανακατευτεί με το έργο σιγουρά τους έχετε γνωρίσει. Ο κ Αργιτης εντάχθηκε στην ομάδα μου του ξενοδοχείου πριν 4 χρόνια, περνώντας εσωτερική μεταγραφή αλλά παράλληλα κάνοντας και το ναυτιλιακό κομμάτι που είναι η βασική του δουλειά. Εργάστηκε πραγματικά ακούραστα για να έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε το ξενοδοχείο σήμερα. Είναι σπάνιο θεωρώ να αγαπάει κάτι κάποιος όσο η ιδιοκτησία και να προσπαθεί καθημερινά για το συμφέρον τις και θέλω να τον ευχαριστήσω εδώ εν οποίον όλων. Ο κ Ψηλογιαννης ναι μεν ασχολήθηκε ένα χρόνο με το έργο, αλλά νομίζω όλες οι παραγγελίες εξοπλισμού του ξενοδοχείου πέρασαν από τα χέρια του. Οποίος με καλούσε θα είχε να πει μόνο τα καλυτέρα για την ευγένεια του, την δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Ένα παιδί αξιότιμο με τρομερή ηθική και ικανότητα. Κάποια στιγμή νομίζω εγώ και τα δυο παιδιά αυτά ήταν οι μονοί που πιστέψαμε ότι το ξενοδοχείο θα ανοίξει όντως 10 Ιουλίου και με επιτυχία. Οπότε σας ευχαριστώ και τους δυο από την καρδιά μου για την υποστήριξη, την βοήθεια και από μένα έχετε free pass ζωής στο Pearl Island Chios Hotel & Spa.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικά τοπικά συνέργεια που επίσης βάδισαν στους χρόνους και στην ποιότητα την ανάλογη, τον πετρά μας κ Ζαφειρη, τον σιδερά μας κ Πιρολι, τον μαραγκό κ Χατζηαθανασιου, τον κ Μπιρλη, την κ Ποδαρα που επέβλεψε όλοι την αρχιτεκτονική τοπιού και επίσης την εταιρία Μασίφ που είχαν δεσμεύσει όλο το εργοστάσιο για να παράγουν όλα τα έπιπλα μας όπως και τον κ Καραμανο που μας προμήθευσε με όλο τον εξοπλισμό κουζίνας και μπαρ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του κ Παπασπυρου από την εταιρία modus & Amplio που μας βοήθησαν στο pre opening και στο τρέξιμο του ξενοδοχείου ώστε να είναι ανάλογο τον προσδοκιών.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή μας κ. Παναγιώτη Μπαγανη και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις προσπάθειες τους και την εργατικότητα τους για να φτάσουμε στο επίπεδο που μας αναλογεί.
Αν ξεχνάω κάποιον παρακαλώ να με συγχωρέσετε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ Πιππιδη για την βοήθεια τις στην οργάνωση τις σημερινής πολύ όμορφης βραδιάς που θα με συντροφεύει για το υπόλοιπο τις ζωής μου. Σ ‘ευχαριστώ πολύ Μαρίνα.
Δείτε όλη την ομιλία: