Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Η Χιώτισσα που έχτισε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στη Wall Street

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές.

Aγγειοχειρουργός Παύλος Βακαλόπουλος ιατρείο Χίου : Θα δέχεται την Παρασκευή 15/03/2024 και το Σάββατο 16/03/2024 στην Κλινική Ζωοδόχου Πηγή με ραντεβού στο 2271022487 (πρωινές ώρες).


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/66c31b5a-688b-46bb-a3fe-08cef17b937a/public_html/wp-content/themes/jnews/class/Image/ImageNormalLoad.php on line 70

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/66c31b5a-688b-46bb-a3fe-08cef17b937a/public_html/wp-content/themes/jnews/class/Image/ImageNormalLoad.php on line 73

[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]

[masterslider id=”28″]


Η Χιώτισσα που έχτισε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στη Wall Street

 

[masterslider id=”48″]

[masterslider id=”12″]

Το περιοδικό Fortune κατέταξε την Αγγελική Φράγκου στη λίστα με τις 25 πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου, ενώ σύμφωνα με την Lloyd’s, είναι η πρώτη γυναίκα μεταξύ των 20 κορυφαίων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στη ναυτιλία

Η Αγγελική Φράγκου. Φώτο: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η συγχώνευση των δύο ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, της Navios Maritime Partners και της Navios Maritime Acquisition Company, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία που είναι εισηγμένη στη Wall Street. Το νέο εταιρικό σχήμα θα διαθέτει στο στόλο της συνολικά 143 πλοία (δεξαμενόπλοια, φορτηγά και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων) με συνολική χωρητικότητα 20 εκατ. τόνων.

Advertisement

«Η νέα εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στις ΗΠΑ αναφορικά με τον αριθμό των πλοίων, τα οποία θα δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς κλάδους, εξυπηρετώντας περισσότερες από δέκα αγορές», δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners.

«Περίπου το ένα τρίτο του στόλου μας θα βρίσκεται στους κλάδους του ξηρού χύδην, των εμπορευματοκιβωτίων και των τάνκερ. Θα δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και ανθεκτική εταιρεία, που θα μετριάσει την κυκλικότητα των κλάδων».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tradewinds, η συνολική αξία των 55 εμπορικών πλοίων, των 45 δεξαμενόπλοιων και των 43 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ανέλθει στα 4,2 δισ. δολάρια (στο συνολικό νούμερο των πλοίων συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται υπό κατασκευή), ενώ η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της νέας εταιρείας βάσει των τρεχουσών τιμών των μετοχών τουςς αναμένεται να διαμορφωθεί στα 822 εκατ. δολάρια.

Για τη Navios Maritime Partners αυτή είναι η δεύτερη συγχώνευση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους (αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δ΄ τρίμηνο του 2021), καθώς τον περασμένο Ιανουάριο η Αγγελική Φράγκου ανακοίνωσε την συγχώνευση με τη Navios Maritime Containers.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Το περιοδικό Fortune κατέταξε την Αγγελική Φράγκου στη λίστα του 2014 με τις 25 πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου ενώ σύμφωνα με την Lloyd’s, είναι η πρώτη γυναίκα μεταξύ των 20 κορυφαίων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στη ναυτιλία.

Η Αγγελική Φράγκου γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Fairleigh Dickinson και με master στον ίδιο κλάδο από το Columbia University.

Ο πατέρας της, καπετάν Νικόλας Φράγκος, ξεκίνησε από τα Καρδάμυλα το 1950 ως πλοίαρχος. Η Αγγελική, όπως δήλωσε στο αφιέρωμα του CNN στην πορεία της, νιώθει πως η ενασχόληση με τη θάλασσα και τη ναυτιλία είναι στο DNA της οικογένειας, έτσι ακολούθησε το πάθος της. Το 1989 εγκαταλείπει τη δουλειά της στην Wall Street και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη ναυτιλία και να δημιουργήσει δική της εταιρεία.

Παλαιότερα, υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises. Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A. και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου. Από τον Απρίλιο του 2004 έως και τον Ιούλιο του 2005 ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εμπορικής.

Εκτός από τη Navios, είναι πρόεδρος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ΑΙΜ, IRF European Finance Investments Ltd.

πηγη: neoskosmos.com

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /var/www/66c31b5a-688b-46bb-a3fe-08cef17b937a/public_html/wp-content/themes/jnews/lib/theme-helper.php on line 524

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /var/www/66c31b5a-688b-46bb-a3fe-08cef17b937a/public_html/wp-content/themes/jnews/lib/theme-helper.php on line 524

Ροή Ειδήσεων

Related Posts

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του ChiosIn.gr ώστε να μη χάνετε καμία καινούργια είδηση. Συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε το κουμπί εγγραφής.

Next Post