Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Airbnb: Απογειώνονται οι κρατήσεις για το καλοκαίρι – Πρωτιά της Ελλάδας μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές.

Aγγειοχειρουργός Παύλος Βακαλόπουλος ιατρείο Χίου : Θα δέχεται την Παρασκευή 24/05/2024 στην Κλινική Ζωοδόχου Πηγή με ραντεβού στο 2271022487 (πρωινές ώρες).

[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]

[masterslider id=”28″]


Airbnb: Απογειώνονται οι κρατήσεις για το καλοκαίρι – Πρωτιά της Ελλάδας μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Με τριψήφιο ποσοστό «τρέχουν» οι κρατήσεις καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού, φέρνοντας τη χώρα μας στην κορυφή μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της AirDNA, οι κρατήσεις για Airbnb στην Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου σημειώνουν αύξηση κατά 232% σε σχέση με τις αντίστοιχες κρατήσεις που είχαν γίνει πέρυσι την ίδια περίοδο. Ακολουθούν η Πορτογαλία με αύξηση κατά 196% και η Κροατία με αύξηση 151%.

Συνολικά, ο αριθμός των κρατήσεων που έχουν γίνει φέτος είναι και κατά 7% υψηλότερος έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του 2019, δηλαδή της τελευταίας χρονιάς πριν από την πανδημία.

Με βάση τα στοιχεία της AirDNA και αφορούν ενεργές αγγελίες ακινήτων (με τουλάχιστον μία μίσθωση τις τελευταίες 30 ημέρες από την εκάστοτε περίοδο αναφοράς) και προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων από τις πλατφόρμες Airbnb και VRBO, αυτή τη στιγμή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μύκονο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Καλαμάτα είναι ενεργά περισσότερα από 38.000 καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν άνω των 74.000.

Τον Ιούλιο πέρσι, καταγράφηκαν 112.700 καταλύματα πανελλαδικά και 7.759 στο κέντρο της Αθήνας. Τον αντίστοιχο μήνα του 2019, στην αγορά προσφέρονταν 132.800 και 11.590 ακίνητα αντίστοιχα. Ο Ιούλιος αποτελεί τον μήνα με την υψηλότερη ζήτηση.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές της AirDNA, οι μελλοντικές προβλέψεις για την ευρωπαϊκή αγορά παραμένουν ελαφρώς αβέβαιες λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, των πιθανών επιπτώσεων νέων παραλλαγών Covid-19 και του γεγονότος ότι η ζήτηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά.

Προσώρας η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας φαίνεται να μην έχει επηρεάσει τις κρατήσεις, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι ο αντίκτυπος του πολέμου θα εμφανιστεί αργότερα.

Ρεκόρ κρατήσεων τον Φεβρουάριο

Η ζήτηση έφτασε σε υψηλό μετά την πανδημία για την ευρωπαϊκή ήπειρο τον Φεβρουάριο του 2022, με 20,8% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019 και 73,9% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021. Αυτή η ζήτηση ώθησε τις μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) 2% υψηλότερα έναντι του προηγούμενου έτους και 28,9% υψηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2019.

Για την Ευρώπη, όλα αυτά οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά 77,3% από έτος σε έτος σε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον Φεβρουάριο. Για σύγκριση, τα έσοδα Ιανουαρίου 2022 αυξήθηκαν επίσης κατά 103,4% σε ετήσια βάση.

Υψηλές πτήσεις για το καλοκαίρι

Όσον αφορά τους μήνες αιχμής (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος), από τα δεδομένα των κρατήσεων την 1η Μαρτίου, υπήρχαν 74% περισσότερες καλοκαιρινές κρατήσεις από ό,τι το 2021, ενώ τα ποσοστά συνέχισαν να αυξάνονται κατά 4,2% σε σύγκριση με πέρυσι (και 25,1% υψηλότερα από τα ποσοστά του 2019).

Η προσφορά των διαθέσιμων καταχωρήσεων —που προηγουμένως είχε μειωθεί από την πανδημία— συνεχίζει να ανακάμπτει σε ολόκληρη την ήπειρο (+4,1%), αλλά εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερη από το 2019 (-7,5%).

Τα μέσα έσοδα ανά διαθέσιμη καταχώριση στην Ευρώπη αυξήθηκαν επίσης κατά 17,5% από έτος σε έτος, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση των ADR παράλληλα με λιγότερες διαθέσιμες καταχωρίσεις.

Πηγή: ΟΤ

[masterslider id=”48″]

[masterslider id=”12″]

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]Ροή Ειδήσεων

Related Posts

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του ChiosIn.gr ώστε να μη χάνετε καμία καινούργια είδηση. Συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε το κουμπί εγγραφής.

Next Post