[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
[masterslider id=”52″]
[masterslider id=”48″]
Απάντηση στην τούρκικη προπαγάνδα η ενδυνάμωση της Χιώτικης μαστίχας» (vid)
Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι, προσπαθώντας τώρα να κατοχυρώσουν σαν προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης τη ρητίνη που παράγεται στον Τσεσμέ.
Όπως ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Γεωργίας του Τσεσμέ, Ahmet Kececi, η υπηρεσία υπέβαλλε στις 15 Ιουνίου τη σχετική αίτηση στο Τουρκικό Ινστιτούτο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας προκειμένου να ονομαστεί η δήθεν μαστίχα ‘Cesme Damla Sakizi’.
Μάλιστα όλες σχεδόν οι Τούρκικες εφημερίδες και τηλεοράσεις φιλοξενούν ρεπορτάζ για το θέμα, μιλώντας μάλιστα για μεγάλες δυνατότητες του Τσεσμέ σε αυτόν τον τομέα.
[masterslider id=”28″]
[masterslider id=”8″]
[masterslider id=”12″]
Για προπαγάνδα της απέναντι πλευράς με στόχο να παροτρύνει τους παραγωγούς να στραφούν προς το προϊόν κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπος ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΜΧ έχει κατοχυρώσει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στις μεγάλες μάλιστα αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Αμερικής, την Ονομασία Προέλευσης της μαστίχας.
«Η προσπάθεια που γίνεται είναι το προϊόν να χαίρει της εμπορικής αξίας και δυναμικής ενώ ταυτόχρονα στόχος μας είναι να καθετοποιήσουμε την παραγωγή ώστε να ανταποκρινόμαστε στην παγκόσμια ζήτηση» αναφέρει ο κ. Τούμπος. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα θα πρέπει και η Ελληνική πολιτεία να συμβάλει δίνοντας κίνητρα αφενός για την επιστροφή στο χωράφι και αφετέρου για να χρηματοδοτηθούν τρόποι και εργαλεία που θα διευκολύνουν την παραγωγή μαστίχας. «Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να δώσει προσοχή σε ένα προϊόν που κρατά στο χωράφι 3000 οικογένειες» λέει χαρακτηριστικά ο Γ.Τούμπος.
Πηγή: patrdatv.gr