[masterslider id=”28″]
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ BRAND ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα παρουσιάσει διαδικτυακά το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11:00 το σχέδιο “Διαμόρφωση και προβολή της Χίου ως ανταγωνιστικού brand γαστρονομικού τουρισμού διεθνούς εμβέλειας”, διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί , εξαιτίας της πανδημίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας
zoom. Όπως αναφέρει η πρόσκληση, για πρώτη φορά θα γίνει συστηματική και επαγγελματική προσέγγιση της ταυτότητας της Γαστρονομίας της Χίου. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό θα πραγματοποιήσει o κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Branding & Επικοινωνίας.
Το παρόν project έχει σκοπό την διατύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας της Χίου και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον
Γαστρονομικό Τουρισμό, που θα εμπλουτίσει τη συνολική τουριστική πρόταση του νησιού, τοποθετώντας τη Χίο ως δη μοφιλή γαστρονομικό προορισμό και θέτοντας τις βάσεις μιας
οργανωμένης προβολής και στοχευμένης προώθησης του brand ‘Chios’ στη ελληνική και κυρίως στη διεθνή τουριστική αγορά. Το νησί μας, η Χίος, διαθέτει τέτοια μοναδικά
γαστρονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία με την κατάλληλη προσέγγιση και ανάδειξη μπορούν να αποτελέσουν τα ισχυρά διακριτικά πλεονεκτήματα που θα οδηγήσουν με
σταθερά βήματα στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξή του και στη διαρκή ανταγωνιστική διεκδίκηση της θέσης που της αξίζει, ως διεθνής γαστρονομικός προορισμός.
Αποδέκτες αυτής της πρόσκλησης είμαστε όλοι οι άμεσα και έμμεσοι εμπλεκόμενοι, Φορείς και Επιχειρηματίες του Τουρισμού που σχετίζονται με την Γαστρονομία του νησιού μας. Σας καλούμε να συμβάλετε με την εμπειρία σας στην παρουσίαση, στην οποία θα έχετε όλοι την δυνατότητα τοποθέτησης, ώστε να απαντηθούν τα εξής θέματα:
1. Μοναδικές γεύσεις Χίου/συνταγές, ποτά, γλυκά και υλικά (εκτός μαστίχας και εσπεριδοειδών)
2. Παραδοσιακή κουζίνα, εποχές, γεύσεις και ταιριάσματα από περιοχές της Χίου
3. Πώς μπορώ να βοηθήσω
Παρακαλούμε, όπως επιβεβαιώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας στην εν λόγω παρουσίαση έως την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 αποστέλλοντας σχετικό email
επεβεβαίωσης ΠΩ [email protected]. Στη συνέχεια θα αποσταλεί link στους ενδιαφερομένους για την συνάντηση.
Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη για την καλύτερη διεξαγωγή του έργου.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΥΚΤΑΣ
[masterslider id=”48″]
[masterslider id=”12″]
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]