Πότε «πετάμε» τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές.

Aγγειοχειρουργός Παύλος Βακαλόπουλος ιατρείο Χίου : Θα δέχεται την Παρασκευή 21/06/2024 στην Κλινική Ζωοδόχου Πηγή με ραντεβού στο 2271022487 (πρωινές ώρες).

[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]

[masterslider id=”28″]


Πότε «πετάμε» τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι θα καταργηθεί και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους

Το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έδωσε νωρίτερα το στίγμα των προθέσεων κυβέρνησης και επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία της Covid στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

“Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass” είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και την εκπομπή “με νέα ματιά” ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ωστόσο πριν λίγες ημέρες έδωσε επίσης χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα και συγκεκριμένα αποκάλυψε εκτός από την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, πότε πετάμε επιτέλους τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους μιας και στους εξωτερικούς έχουν πλέον καταργηθεί εδώ και μέρες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι θα καταργηθεί και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Πρώτα θα καταργηθεί από τους επαγγελματικούς χώρους, τελευταία θα φύγει από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κάποιους άλλους χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ , ανέφερε ο κος Μαγιορκίνης.

Επεσήμανε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης

Υπενθυμίζεται ότι και ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Σύρο και στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα χθες, εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα απαλλαγούμε και από τη μάσκα και στα σχολεία, που είναι άλλωστε επίσης κλειστός χώρος.

«Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]Ροή Ειδήσεων

Related Posts

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του ChiosIn.gr ώστε να μη χάνετε καμία καινούργια είδηση. Συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε το κουμπί εγγραφής.

Next Post