Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Υπ. Μετανάστευσης: Καλωσορίζουμε τη δημιουργία μηχανισμού καταγραφής άτυπων αναγκαστικών επιστροφών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές.

Aγγειοχειρουργός Παύλος Βακαλόπουλος ιατρείο Χίου : Θα δέχεται την Παρασκευή 21/06/2024 στην Κλινική Ζωοδόχου Πηγή με ραντεβού στο 2271022487 (πρωινές ώρες).

[hsas-shortcode group=1″” speed=”10″ direction=”left” gap=”50″]

[masterslider id=”54″]

[masterslider id=”46″]Υπ. Μετανάστευσης: Καλωσορίζουμε τη δημιουργία μηχανισμού καταγραφής άτυπων αναγκαστικών επιστροφών

Ο μηχανισμός αυτός, σύμφωνα με το υπουργείο, θα συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής για τη συμμόρφωση με τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τη δημιουργία του Μηχανισμού Καταγραφής Άτυπων Αναγκαστικών Επιστροφών μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), καλωσορίζει το Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Ειδικά μετά τα αποδεδειγμένα fake news εις βάρος της χώρας μας και των δεκάδων καταγγελιών που τελικά δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία, είναι κρίσιμο να υπάρξει ένας αξιόπιστος μηχανισμός καταγραφής», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

[masterslider id=”12″]

[masterslider id=”62″]

Τονίζει δε ότι, «η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, προστατεύει τα σύνορα της από παράνομες μεταναστευτικές ροές, σε απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Αυτονόητα απαιτείται οι συμμετέχοντες ΜΚΟ στον μηχανισμό καταγραφής να μην διέπονται από σύγκρουση συμφερόντων και να έχουν αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης, προφανώς δε να είναι πιστοποιημένες στο Μητρώο ΜΚΟ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

«Ο επικουρικός αυτός μηχανισμός καταγραφής καταγγελιών της ΕΕΔΑ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για τη Συμμόρφωση με τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα της οποίας άλλωστε είναι επίσημο μέλος η ΕΕΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Επιτροπή συστάθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[masterslider id=”48″]

Παράλληλα, προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία μεταξύ του Μηχανισμού Καταγραφής της ΕΕΔΑ και του Υπεύθυνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν η συλλογή και προκαταρκτική αξιολόγηση καταγγελιών για φερόμενες παραβάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών και τις διαδικασίες χορήγησης διεθνούς προστασίας σε αυτούς, καθώς και η διαβίβασή ένας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ή στα αρμόδια κατά το νόμο όργανα».

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebook

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]Ροή Ειδήσεων

Related Posts

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του ChiosIn.gr ώστε να μη χάνετε καμία καινούργια είδηση. Συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε το κουμπί εγγραφής.

Next Post